V živo: Nejc Dežman v lepem položaju za stopničke

Po prvi seriji zadnje tekme pred OI v Willingenu najbolje kaže Norvežanu Johannu Andreju Forfangu. Drugi je Poljak Kamil Stoch, tretji pa njegov rojak Kubacki. Tik za njim je Nejc Dežman, ki za zmagovalnim odrom zaostaja le desetinko. V finalu bomo videli še štiri Slovence.

Največ razlogov za zadovoljstvo od Slovencev po prvi seriji ima Nejc Dežman, ki je skočil 142,5 metra in je na četrtem mestu. Od zmagovalnega odra ga loči le 0,1. V finale so se od skakalcev, ki nastopajo pod taktirko Gorana Janusa, uvrstili še Anže Semenič (141 m), ki je 10., Jernej Damjan (130) 18., Tilen Bartol (128,5 m) 26. in Peter Prevc, ki bo v drugi seriji nastopil med prvimi. Po prvi seriji je šele 28.

Žiga Jelar je bil, podobno kot v soboto, tudi tokrat prekratek. S 127 metri je končal na 32. mestu. Timi Zajc je bil s pet metrov krajšim skokom 41.

To je zadnja tekma smučarskih skakalcev pred olimpijskimi igrami. Slovenci v postavi Damjan, Peter Prevc, Semenič, Zajc in Bartol se proti Pjongčangu odpravljajo v ponedeljek. V Južni Koreji tekmovalce čakata dve posamični in ekipna tekma. Kvalifikacije za uvodni obračun bodo že v četrtek.

Na včerajšnji tekmi je zmagal Norvežan Daniel Andre Tande, medtem ko so Slovenci pokvarili dober vtis iz prve serije. Najvišje od varovancev Gorana Janusa je zmogel Tilen Bartol, ki je bil deseti.

Anže Semenič je z 12. mesta padel na 15., Timi Zajc z devetega na 17., Peter Prevc s 14. na 20., Nejc Dežman z 18. na 22., Jernej Damjan pa z 21. na 24.

.