V živo: Hud padec Stacey Cook, Vonnova v lov na 81. zmago

V Garmisch-Partenkirchnu pravkar poteka zadnje smukaško dejanje pred olimpijskimi igrami v Pjongčangu. Trenutno je v vodstvu Američanka Lindsey Vonn.

Potem ko so smučarke včeraj smučale po skrajšani progi, jih danes proga Kandahar I v Garmisch-Partenkirchnu v Nemčiji čaka v vsem svojem razkošju in dolžini.

Tudi tokrat na štartni listi ni slovenskih predstavnic in Mikaele Shiffrin, ki se po slabših nastopih v zadnjem obdobju (na zadnjih štirih tekmah je trikrat odstopila, enkrat pa je zasedla zanjo skromno 7. mesto) v miru pripravlja na olimpijski nastop.

Trenutno je v vodstvu Američanka Lindsey Vonn, ki se ji nasmiha 81. zmaga v svetovnem pokalu. Tik za njo sta Italijanka Sofia Goggia (+0.11 ) in Tina Weirather iz Liechensteina (+0.12) . Ravno te tri smučarke so tudi v igri za mali kristalni globus v posebnem smukaškem seštevku.

Zadnja smučarska preizkušnja pred olimpijskimi igrami se je žal začela s hudim padcem Američanke Stacey Cook, ki je že na poti v bolnišnico. To je že drugi težji padec ameriške smučarke v dveh dneh. Že včeraj se je hudo poškodovala Jackie Wiles, ki je utrpela dvakratni zlom noge in strgane kolenske križne vezi. Sezona je zanjo že končana. Tako kot Ilka Štuhec bo olimpijske boje morala spremljati iz ozadja.