V živo: Hirscher v lov na 55. zmago, Kranjec pokvaril uvrstitev

V Garmish-Partenkirchnu pravkar poteka zadnja moška veleslalomska preizkušnja pred olimpijskimi igrami v Pjongčangu. Avstrijec Marcel Hirscher lovi 55. zmago, edini slovenski predstavnik Žan Kranjec pa je pokvaril 11. mesto iz prve vožnje.

Po prvi vožnji vodi Avstrijec Marcel Hirscher, mesto za njim je Američan Ted Ligety (+0,63), ki je ravno pred olimpijskimi igrami ujel prave občutke in bo po Söldnu leta 2015 naskakoval svojo prvo zmago na veleslalomih v treh letih, tretji pa je Francoz Alexis Pinturault (+0,94).

Edini slovenski predstavnik Žan Kranjec je bil po prvi vožnji 12.(+1,46), v drugi pa je zaostal. Ob prihodu v cilj je bil osmi.

Hirscher bo v finalu lovil svojo 26. veleslalomsko zmago, deseto zmago v sezoni, četrto veleslalomsko in tretjo zaporedno na tekmah v tej disciplini. Če bo zmagal, bo to njegova že 55. zmaga v svetovnem pokalu, s čimer bo postal drugi najuspešnejši alpski smučar v zgodovini po Švedu Ingemarju Stenmarku, ki jih je zbral 86.

Smučar iz okolice Salzburga je dobil veleslalome v Beaver Creeku, Alta Badii in Adelbodnu, v Val d'Iseru, kjer je bil tretji, je zmagal Pinturault.